Contingut

Recull de fonts primàries per a l'estudi de la Història i de l'actualitat del món.

diumenge, 22 de març del 2015

24.03.1989

L'Exxon Valdez aboca 37.000 tones de petroli al mar



Una de les pitjors catàstrofes mediambientals de la història. El vaixell carregat de petroli topa amb l'escull Bligh Reef (costes d'Alaska) i de les seves bodegues emergeixen les 37.000 tones de cru que transportava. És culpa del capità, del pilot, del timoner, de la falta de son i fins del pilot automàtic. De tothom. Però les conseqüències econòmiques i mediambientals són també gegantines.



Exval.jpeg

dissabte, 14 de març del 2015

15.03.44 aC

Assassinat de Juli Cèsar



Prepotent i agosarat, Cèsar està a punt de proclamar-se emperador. Alguns que temen aquesta possibilitat l'esperen al Senat. I mor a ganivetades. Però la seva mort no salva un règim corrupte i corromput republicà, un règim que oblida els seus principis quan comença a eixamplar les seves fronteres. Cèsar no serà emperador: però els emperadors seran anomenats cèsars. O kàisers. O tsars. Paradoxal, no?




diumenge, 8 de març del 2015

11.03.1955

Mor Alexander Fleming

No tots els descobriments científics tenen la mateixa repercussió en les nostres vides. Uns tenen utilitat immediata i altres Uns serveixen per matar i altres per salvar. Fleming descobreix la penicil·lina i la seva aplicació - diuen - salvarà milers de vides a la Segona Guerra Mundial. Curiosament, el conflicte que més morts de la història humana. Encara bo.

Alexander Fleming.jpg

diumenge, 1 de març del 2015

2.03.1939

Mor Howard Carter

Recuperar els tresors amagats de la Història és una feina difícil. I de molta perseverança. I de molts diners, també. El descobriment de la tomba de Tutankamon el féu passar a la història i ens va mostrar una bona part del nostre llegar com a éssers humans.


Howard carter.jpg